Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

🏆🏓 Triumf în Liga Campionilor: Elizabeta Samara cucerește al patrulea trofeu continental într-o finală românească!

Pentru prima dată în istorie, două românce s-au confruntat în marea finală a celei mai prestigioase competiții intercluburi din Europa. Ambele jucătoare merită aplauzele noastre pentru performanțele remarcabile de la masa de joc. #LigaCampionilor #TenisDeMasa #ElizabetaSamara #AdinaDiaconu #FinalaRomaneasca

O finală istorică între două românce în Liga Campionilor

După o victorie clară de 3-0 în meciul tur din Franța, pe terenul lui Metz TT unde evoluează Adina Diaconu, clubul polonez KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, având-o în componență pe Elizabeta Samara, a reușit să se impună cu același scor și în retur. În Polonia, Eliza a avut onoarea de a încheia finala și a adăugat un nou trofeu Champions League în palmares.

Elizabeta Samara își adjudecă al patrulea trofeu continental

Cu trei titluri anterioare, Elizabeta Samara a mai cucerit Liga Campionilor în 2015 cu Fenerbahce și în 2019 și 2022 cu echipa actuală. „Este întotdeauna important să câștigi astfel de competiții! Îți confirmă valoarea și arată bine în CV”, a afirmat proaspăta campioană, exprimându-și și un vis: „Vreau să mă întorc acasă și să formăm o echipă puternică, astfel încât să avem o echipă românească în finala Ligii Campionilor”.

Președintele Federației Române de Tenis de Masă mândru de performanțele jucătoarelor

Adina Diaconu a apreciat și ea realizarea echipei sale: „Pentru noi este o mare onoare să fi ajuns în finală; suntem echipa-surpriză a competiției, suntem tinere și avem mult de învățat de la o echipă atât de experimentată precum cea a Elizei”.

Înainte de finală, președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, era mândru că trofeul Ligii Campionilor va ajunge în mâinile unei românce: „Această finală cu două românce care se luptă pentru trofeu reflectă nivelul tenisului de masă românesc în Europa. Sunt bucuros că una dintre reprezentantele echipei naționale va câștiga trofeul și îmi doresc ca în viitorul apropiat să vedem o echipă românească în ultima fază a acestei competiții”, declara președintele FRTM.

Etichete: Elizabeta Samara, Adina Diaconu, Liga Campionilor, tenis de masă, finală românească

Pentru prima dată în istorie, două românce s-au confruntat în marea finală a celei mai prestigioase competiții intercluburi din Europa. Ambele jucătoare merită aplauzele noastre pentru performanțele remarcabile de la masa de joc. După o victorie clară de 3-0 în meciul tur din Franța, pe terenul lui Metz TT unde evoluează Adina Diaconu, clubul polonez KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, având-o în componență pe Elizabeta Samara, a reușit să se impună cu același scor și în retur. În Polonia, Eliza a avut onoarea de a încheia finala și a adăugat un nou trofeu Champions League în palmares. Cu trei titluri anterioare, Elizabeta Samara a mai cucerit Liga Campionilor în 2015 cu Fenerbahce și în 2019 și 2022 cu echipa actuală. "Este întotdeauna important să câștigi astfel de competiții! Îți confirmă valoarea și arată bine în CV", a afirmat proaspăta campioană, exprimându-și și un vis: "Vreau să mă întorc acasă și să formăm o echipă puternică, astfel încât să avem o echipă românească în finala Ligii Campionilor". Adina Diaconu a apreciat și ea realizarea echipei sale: "Pentru noi este o mare onoare să fi ajuns în finală; suntem echipa-surpriză a competiției, suntem tinere și avem mult de învățat de la o echipă atât de experimentată precum cea a Elizei". Înainte de finală, președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, era mândru că trofeul Ligii Campionilor va ajunge în mâinile unei românce: "Această finală cu două românce care se luptă pentru trofeu reflectă nivelul tenisului de masă românesc în Europa. Sunt bucuros că una dintre reprezentantele echipei naționale va câștiga trofeul și îmi doresc ca în viitorul apropiat să vedem o echipă românească în ultima fază a acestei competiții", declara președintele FRTM.