Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Președintele Federației Române de Bodybuilding și Fitness, Gabriel Toncean, vorbește despre realizările din cei zece ani de mandat și progresul sportului în România

Gabriel Toncean, Președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), a ținut un discurs motivant și inspirator în cadrul unei conferințe de presă recente, în care și-a reflectat mandatul de zece ani ca lider al organizației. A vorbit despre progresul enorm care a fost făcut în timpul mandatului său și multele realizări care au fost obținute sub conducerea sa, inclusiv faptul că România a devenit un lider mondial în domeniile culturismului și fitnessului, și a fost încoronată campioană europeană pentru prima dată în istorie.

„A fost o experiență incredibilă de zece ani în calitate de președinte al FRCF. În acest timp, am construit o echipă uimitoare, am obținut rezultate remarcabile, și cel mai important, România a devenit un reper pentru sportul nostru la nivel global. Momentul culminant al organizației noastre a venit în 2022, când am câștigat campionatul european pentru prima dată în istoria Federației Române de Culturism și Fitness. Această realizare a fost o dovadă a muncii asidue și a devotamentului întregii noastre echipe”, a declarat Toncean în timpul conferinței, care a avut loc în Târgu Mureș.

Toncean, care servește și ca Director Executiv al Federației Internaționale de Fitness și Culturism (IFBB), Președintele Federației Balcanice și Vicepreședinte al Federației Europene, a continuat să discute multele realizări ale sportivilor români în ultimii zece ani, inclusiv câștigarea a 205 medalii de aur la campionatele mondiale, europene și balcanice, precum și 183 de medalii de argint și 160 de medalii de bronz.

„Pentru mine, acesta este un număr impresionant. În doar zece ani, sportivii români au adus acasă aproape 600 de medalii. Când am preluat federația, aveam un buget de doar 48.000 de lei pe an, pe care trebuia să-l folosim pentru a organiza competiții, a plăti salarii și a acoperi alte cheltuieli. Îmi aduc aminte cu nostalgie și tristețe de primul nostru campionat european din 2013, când am întâlnit echipa națională la aeroport. Erau foarte puțini sportivi, iar fiecare purta îmbrăcăminte din ce avea acasă. Unii purtau chiar blugi și jachete din piele. Acesta a fost momentul în care am preluat federația. Astăzi, am ajuns atât de departe, iar Federația Română este recunoscută la nivel global nu doar pentru rezultatele sale, ci și pentru comportamentul, etica și profesionalismul său”, a adăugat Toncean.

Toncean și-a creditat echipa pentru succesul său, afirmând că a putut deveni primul român ales ca președinte al Federației Balcanice, apoi vicepreședinte al Federației Europene de Culturism și Fitness și, cel mai recent, director executiv al Federației Internaționale, datorită sprijinului și dedicației colegilor săi.

Daniel Oprea, președintele Comitetului de Disciplină al Federației Române de Culturism și Fitness, l-a lăudat pe Toncean pentru liderismul său și modul în care a unit echipa, afirmând că federația se lupta financiar și lipsea de rezultate internaționale înainte ca Toncean să preia conducerea.

„Gabriel Toncean este omul care a reușit să adune toată lumea împreună. Cu un lider care poate uni valorile fiecărui individ, poți crea o echipă mare. Toți înțelegem că suntem pe acest drum împreună. Nu a fost o atitudine dictatorială, ci una bazată pe consultare”, a spus el.

În general, discursul lui Toncean a fost o dovadă a progresului imens realizat în culturismul și fitness-ul românesc în ultimul deceniu și a importanței unui leadership puternic, a echipei și a dedicației în obținerea succesului la nivel global.