Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Performanțe incredibile la Campionatele Naționale indoor ale juniorilor 3 (U16) din Bacău!

Campionatele Naționale Indoor pentru juniori U16, care au avut loc la Bacău în weekend-ul 18-19 martie, au fost cu adevărat spectaculoase, atât în ceea ce privește nivelul competiției, cât și organizarea evenimentului. Profesorul Doru Crișan, coordonatorul echipelor de juniori, le-a descris ca fiind o competiție frumoasă și a lăudat nivelul ridicat al acesteia.

Săptămâna trecută, la Campionatele Naționale rezervate pentru atleții U18, Matei Moldovan (fotografiat 1 de la CS Atletic Cluj, antrenat de Mihaela Botezan) a doborât recordurile naționale la probele de 800m și 1500m. De această dată, la competiția dedicată grupei sale de vârstă, Matei a câștigat cursa de 3000m într-un timp de 9:09.60, într-un duel palpitant cu Tudor Mihai Margasoiu (CSM Bacău – 9:27.74). „Astfel, el a devenit liderul generației sale la probele de semifond”, a subliniat prof. Crișan.

De asemenea, merită menționată prestația remarcabilă a Dariei Vrînceanu (fotografiată 2 de la CSS Bacău-SCM Bacău, antrenată de Cristian Nemțeanu), care a triumfat la probele de 200m (25.53) și săritura în lungime (5.81m), ocupând locul doi la 60m (7.81), în spatele Anei-Maria Dogan (CS Dinamo București, antrenată de Cristian Ivan), care a câștigat în 7.79 secunde. De remarcat că patru dintre finaliștii de la proba de 60m au alergat sub opt secunde, demonstrând astfel nivelul ridicat al competiției în această categorie.

În general, acest campionat a arătat câțiva dintre cei mai promițători tineri atleți ai României și dedicația lor pentru sport. Este inspirator să vedem cum acești viitori campioni își depășesc limitele și obțin rezultate remarcabile, și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem continuând să excelăm în carierele lor sportive.