Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Gabriel Moraru numit Director General al Federației Române de Tenis

Federația Română de Tenis (FRT) anunță cu bucurie numirea lui Gabriel Moraru în funcția de Director General al organizației. Cu o vastă experiență în tenisul profesionist și o carieră impresionantă atât ca jucător, cât și ca antrenor, Gabriel Moraru aduce în echipa FRT expertiză și pasiune pentru dezvoltarea tenisului în România.

Gabriel Moraru, în vârstă de 41 de ani, este un nume cunoscut în lumea tenisului. În perioada 2001-2010, a activat în circuitul profesionist ATP, obținând clasări notabile în clasamentul mondial, cu poziții precum locul 234 la simplu și locul 115 la dublu. A reprezentat cu mândrie echipa României în cadrul Cupei Davis între anii 2004 și 2008, contribuind la succesul naționalei noastre.

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidiu din Constanța în anul 2008, Gabriel Moraru a îmbinat cunoștințele teoretice cu experiența practică în tenis. Ca antrenor, a lucrat cu numeroși sportivi profesioniști, printre care Ana Bogdan începând cu anul 2017, Marius Copil, Irina Begu, Adrian Ungur și Cristina Dinu în perioada 2012-2015, precum și cu Monique Adamczak în perioada 2010-2012. Expertiza sa a fost recunoscută și în calitate de antrenor coordonator al echipei de băieți U16 a României în perioada 2016-2018, și în funcția de Director of Tenis la FX Tennis Academy din Sydney, Australia, între august 2018 și iunie 2020.

Din iulie 2020 până în august 2022, Gabriel Moraru a îndeplinit funcția de antrenor federal, având responsabilitatea loturilor naționale ale României la categoriile de fete. Începând cu luna mai 2021, s-a alăturat echipei Irinei Begu, cea mai bine clasată jucătoare română în ierarhia WTA.

Cu o pasiune deosebită pentru tenis și cu o viziune clară pentru dezvoltarea acestui sport în România, Gabriel Moraru aduce în echipa FRT entuziasm și determinare pentru a consolida poziția țării noastre pe harta tenisului internațional.

Ne bucurăm să îl avem pe Gabriel Moraru alături de noi și suntem încrezători că experiența și abilitățile sale vor contribui la creșterea performanțelor tenisului românesc. Sub conducerea sa, Federația Română de Tenis își propune să dezvolte proiecte inovatoare, să încurajeze talentul și să creeze o platformă favorabilă pentru toți cei pasionați de acest sport.