Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Să nu ne fie frică să ne privim în ochi!

Când echipa națională de rugby a României a plecat să joace la Campionatul Mondial de Rugby, obiectivul lor nu era neapărat să câștige. În schimb, echipa a căutat să își actualizeze tacticile, să învețe să construiască o bază solidă pentru competițiile viitoare.

Înfrângerile dureroase suferite la Cupa Mondială din Franța – 82-8 cu Irlanda, 76-0 cu Africa de Sud și 84-0 cu Scoția – pot fi privite ca o dură lecție despre nivelul la care ne aflăm și despre ceea ce trebuie să facem pentru a ne îmbunătăți. Aceasta este o radiografie a stării actuale a rugby-ului național și un indiciu despre cum ar trebui să construim pentru viitor.

Poate că este timpul să începem de jos, să creștem numărul de echipe prin intermediul unei finanțări generoase către juniori. Investiția în tinerii jucători este esențială pentru a asigura viitorul acestui sport în România.

La Cupa Mondială, înfrângerile au fost dureroase, dar au existat și momente de speranță. În meciul cu Scoția, de exemplu, echipa a început cu aplauzele fanilor români și scoțieni. Jucătorii noștri s-au luptat cu disciplină și structură în primele minute ale meciului.

În ciuda scorului, au existat și momente de mândrie și spirit. Florin Surugiu, cu 38 de ani și la a 104-a selecție în echipa națională, a intrat în teren în minutul 61, marcând a treia sa Cupă Mondială. Înfrângerile pot fi grele, dar, după cum a spus Scott Hastings la microfonul ITV, „există mândrie și spirit în această echipă”.

Echipa națională de rugby a României își încheie participarea la Cupa Mondială cu un meci împotriva celor din Tonga pe 8 octombrie. Obiectivul este victoria, dar mai important decât rezultatul este ceea ce vom învăța și cum vom folosi aceste lecții pentru a ne construi viitorul.

Din înfrângeri se nasc victorii. Echipa noastră națională de rugby se confruntă cu provocări, dar are și potențial. Cu investiții în dezvoltarea tinerilor jucători și cu o strategie clară de creștere, suntem încrezători că viitorul rugby-ului românesc este promițător. Nu lăsați înfrângerile să vă descurajeze, ci folosiți-le ca pe o treaptă spre succes. Haide, România!