Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Simona Amânar – Legenda gimnasticii românești și internaționale

Simona Amânar este o legendă a gimnasticii mondiale, una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile. Născută în Constanța, România, ea și-a început cariera de gimnastă la vârsta de șapte ani și a continuat să impresioneze la nivel național și internațional.

De la începuturi până la glorie olimpică

În timpul carierei sale, Simona a devenit o figură iconică în lumea sportului, câștigând multe medalii olimpice, mondiale și europene și fiind recunoscută pentru inovația și perfecțiunea sa în executarea săriturilor și a acrobațiilor.

Simona a făcut istorie la Jocurile Olimpice de vară din 1996, când a obținut două medalii de aur și o medalie de argint, devenind prima gimnastă română care a câștigat trei medalii olimpice într-un singur an. De asemenea, a câștigat o medalie de aur și una de bronz la Jocurile Olimpice de vară din 2000 și a continuat să câștige medalii la campionatele mondiale și europene până când s-a retras din competiție în 2001.

Cariera uluitoare a celei mai mari gimnaste române de toate timpurile

Una dintre cele mai faimoase acrobații din cariera Simonei este săritura „Amanar”, o săritură cu vârf și întors, care a fost executată pentru prima dată de ea la Jocurile Olimpice de vară din 2000. Săritura a fost atât de dificilă și impresionantă, încât acum este cunoscută sub numele de „Amanar” în întreaga lume a gimnasticii și este încă una dintre cele mai dificile și impresionante sărituri din sport.

După ce s-a retras din competiție, Simona a continuat să fie implicată în gimnastică, devenind arbitru internațional de gimnastică și lucrând pentru îmbunătățirea sportului. Ea a fost inclusă în International Gymnastics Hall of Fame în 2007 și a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor în 2000.

Simona Amânar este un exemplu pentru sportivii din întreaga lume, un model de perseverență, perfecțiune și dedicare. Ea a demonstrat că munca grea și pasiunea pentru sport pot duce la realizări remarcabile și că succesul vine prin efort, sacrificiu și determinare. Prin cariera sa impresionantă și inovațiile sale în lumea gimnasticii, Simona a rămas o legendă a sportului și un simbol al excelenței și performanței în România și în întreaga lume.

Campioni pe Tatami

În atmosfera incendiară a Finalei Campionatului Național de judo tineret (U23), desfășurată la Drobeta-Turnu Severin, sportivii noștri au întruchipat spiritul luptătorilor adevărați și au obținut

Citește »