Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Șahul intră în școli: Federația Română de Șah și Asociația ISCU își unesc forțele pentru educație

#Educatie #Șah #FRȘah #ISCU #Colaborare

O Colaborare Strategică

Într-un efort semnificativ de a promova șahul în mediul educațional, Federația Română de Șah, reprezentată de Președintele Vlad Ardeleanu, și Asociația ISCU, reprezentată de Președintele Vlad Ungureanu, au semnat un protocol de colaborare sub egida Ministerului Educației.

Începutul Partidei – Festivalul Internațional al Șahului în Școală

Prima mișcare din această colaborare strategică este Festivalul Internațional al Șahului în Școală, care are loc în Ploiești, între 4 și 9 iulie 2023. Evenimentul adună la start jucători de șah din 8 țări: România, Mexic, Moldova, Ucraina, Spania, Polonia, Serbia, Israel și Grecia.

Strategii Naționale – Introducerea Șahului în Școli

Atât Federația Română de Șah, cât și Asociația ISCU, implementează programe naționale pentru introducerea șahului în școlile din România. Realizările noastre în acest sens sunt recunoscute de către Federația Internațională de Șah (FIDE) și de alte federații naționale de șah. Programul „Educație prin Șah”, coordonat de Mădălina Lejean-Anușca, reprezintă un exemplu de excelență în domeniul educației nonformale.

Miza Partidei – Dezvoltarea Abilităților de Gândire Strategică

Această inițiativă vine să consolideze rolul șahului în educația tinerilor. Prin încurajarea dezvoltării abilităților de gândire strategică, elevii pot înțelege mai profund relațiile dintre decizii și consecințe. Este o mișcare înainte pentru educația românească, cu miza pe dezvoltarea viitorului tânăr.