Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

România, prezență puternică la French Open: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan intră în luptă

Campionatul French Open debutează duminică la Paris și avem motive de mândrie pentru tenisul românesc. România se bucură de prezența a trei reprezentante pe tabloul principal, un lucru ce nu s-a mai întâmplat în ultimii cinci ani.

Irina Begu se pregătește să întâlnească o nouă adversară

Irina Begu, în vârstă de 32 de ani și favorită 27, se va confrunta în primul tur cu Anna Bondar, în vârstă de 25 de ani și ocupanta locului 103 în clasamentul mondial. Aceasta va fi prima lor întâlnire în circuit. Irina a obținut în acest an cel mai bun rezultat pe zgură, ajungând în sferturile de finală la Madrid, în cadrul turneului WTA 1000. De-a lungul carierei, a reușit de două ori să ajungă în „optimile” de finală la Paris, în 2016 și 2022.

Sorana Cîrstea se pregătește să facă față unei oponente familiare

Programul pentru următoarele zile urmează să fie anunțat în curând. Sorana Cîrstea, în vârstă de 31 de ani și cap de serie numărul 30, va avea parte de a doua întâlnire din carieră cu Jasmine Paolini, în vârstă de 27 de ani și locul 52 în clasamentul mondial. Precedenta lor întâlnire, din sferturile de finală de la Portoroz 2021, s-a încheiat cu victoria italiencei, scor 6-4, 4-6, 6-1. Sorana a obținut cea mai bună performanță pe zgură la Paris în 2009, ajungând până în sferturile de finală. În acest sezon, ea a câștigat turneul WTA125 de la Reus pe suprafața roșie.

Ana Bogdan se pregătește pentru primul meci cu Caty McNally

Ana Bogdan, în vârstă de 30 de ani și locul 60 în clasamentul mondial, se va confrunta pentru prima dată cu Caty McNally. Americanca ocupă locul 54 în ierarhia WTA și este și o specialistă în probele de dublu, cu 7 titluri câștigate până acum. Ana a avansat până în turul 3 la Paris în 2021, reprezentându-i cel mai bun rezultat până în prezent pe zgura pariziană. În sezonul 2023, a atins turul 2 la Madrid, Roma și Florența pe zgură.

Cu ochii pe trofeu: România își dorește performanțe mari la French Open

Este un moment de mare emoție și oportunitate pentru aceste jucătoare române, iar noi suntem alături de ele în această călătorie. Le dorim succes și le încurajăm să joace cu încredere, pasiune și determinare. Să ne bucurăm de reprezentarea lor puternică și să fim mândri de realizările lor pe terenul de tenis internațional. Mult succes, Irina, Sorana și Ana!