Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

România la Campionatul European de lupte (Seniori) din București

România a strălucit din nou pe scena europeană, demonstrând lumii întregi pasiunea și spiritul său inegalabil în cadrul recentului Campionat European de Seniori de la București. Acest eveniment a reconfirmat că suntem, fără îndoială, gazde exemplare, reușind să oferim un călduros bun venit tuturor participanților și vizitatorilor, într-o manieră care ne definește ca națiune.

În ciuda absenței unei săli polivalente moderne, Bucureștiul a dovedit că merită pe deplin statutul de capitală europeană, oferind un spectacol sportiv de neuitat. Acest campionat a evidențiat, încă o dată, că luptele sunt capabile să atragă săli pline, demonstrând astfel că interesul pentru acest sport olimpic ar trebui să fie mult mai mare.

Mai mult decât atât, echipa feminină a României a obținut un loc impresionant pe podiumul clasamentului pe națiuni, depășind țări cu infrastructuri și bugete semnificativ mai mari. Acest succes subliniază talentul, puterea și dedicarea atletelor noastre, în ciuda provocărilor financiare cu care se confruntă sportul în țara noastră.

Evenimentul de la București a fost nu doar o competiție, ci o demonstrație a mândriei naționale și a valorilor românești. Fiecare dintre noi, indiferent de situația socială sau profesională, ar trebui să ne inspirăm din această reușită, să recunoaștem că suntem talentați, puternici și binecuvântați.

Tinerii noștri sportivi, precum Mihai Denis, Răzvan Arnăut, Kateryna Zelenykh, Ana Andreea și Alexandra Anghel, reprezintă viitorul strălucit al luptelor românești. Ei sunt dovada că dedicația și spiritul de luptător pot deschide calea către succes, iar Campionatul de la București a fost doar un pas în pregătirea lor pentru provocările majore care îi așteaptă.

Vreau să exprim recunoștința mea profundă față de toți cei care au contribuit la succesul acestei competiții și care au arătat credință în potențialul sportivilor și al echipei noastre. Prezența unor personalități marcante și campioni mondiali printre noi confirmă că sportul rămâne cel mai puternic ambasador al României pe plan internațional.

Un gând special se îndreaptă către Alina Vuc și Incze Kriszta, a căror absență s-a simțit profund. Le dorim o recuperare rapidă și așteptăm cu nerăbdare să le vedem triumfând la Paris.