Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

România la Campionatul European de Gimnastică Artistică

Delegația României pleacă spre Turcia pentru a participa la cea de-a 10 ediţie a Campionatelor Europene de gimnastică artistică

#gimnasticaartistica #campionateleeuropene #Romaniagimnastica #OMVPetrom #Antalya2023 #EchipeRomania #calificaremondiale #campionatulmondial

Federația Română de Gimnastică trimite o echipă puternică la cea de-a 10-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică artistică, care vor avea loc în Antalya, Turcia, între 11 și 16 aprilie. Gimnastele noastre se numără printre cele mai bune din Europa și sunt pregătite de antrenorii de top ai Federației, care și-au dedicat carierele dezvoltării și perfecționării acestor tinere talente.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda sunt fetele noastre puternice și talentate, care au fost selectate pentru a reprezenta țara noastră în această competiție importantă. Acestea vor concura pe 12 aprilie, în Subdiviziunea a 2-a, alături de cele mai bune gimnaste din Europa, iar primul lor concurs va fi la sărituri.

Obiectivul echipei: calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp

Este important de menționat că patru dintre aceste gimnaste fac parte din proiectul “Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu, doi dintre cei mai de succes antrenori din istoria gimnasticii românești. Acest proiect este finanțat de OMV Petrom și are ca scop dezvoltarea talentelor tinere și pregătirea lor pentru competiții internaționale importante.

Delegația noastră are un program incărcat la Campionatele Europene, cu concursuri de calificare (individual și finale pe aparate) și finala pe echipe, competiții individuale și finale pe aparate. Festivitățile de premiere vor fi organizate la finalul fiecărui eveniment, unde sperăm să vedem pe podium fetele noastre.

Competiția poate fi urmărită live pe gymtv.online (calificările), www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics și www.smartscoring.com. Aceste resurse vor oferi oportunitatea tuturor fanilor gimnasticii de a urmări performanțele fetele noastre, care se luptă pentru a aduce României noi medalii și distincții internaționale.

Obiectivul delegației noastre la acest campionat european este calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp. Pentru a atinge acest obiectiv, echipa noastră trebuie să se claseze între primele 13 echipe din competiție. Cu această echipă puternică și cu antrenorii dedicați ai Federației noastre, suntem siguri că vom ajunge acolo.

În încheiere, dorim să le urăm mult succes gimnastelor noastre și antrenorilor lor! Suntem mândri de voi și suntem siguri că veți face o figură frumoasă în această competiție importantă. Vă susținem din toată inima și ne mândrim că sunteți reprezentantele României în această competiție internațională de gimnastică artistică. Este o adevărată onoare pentru noi să avem atleții noștri la astfel de evenimente și să vedem cum se ridică la nivelul celor mai buni sportivi din lume.

Efortul, dedicarea și munca depusă de către Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda, dar și de către antrenorii Gina Groza Gogean, Camelia Voinea, Corina Moroșan, Ramona Micu, Cătălin Meran și Patrick Kiens sunt de apreciat și ne dau încredere că vom avea o prezență puternică în această competiție.

Finanțare de la OMV Petrom: proiectul „Țară, țară, vrem campioane!”

Vrem să le mulțumim și celor care sprijină gimnastica artistică din România, în special companiei OMV Petrom, care susține proiectul “Țară, țară, vrem campioane!” și care își dorește să contribuie la dezvoltarea sportului românesc.

Haideți să fim alături de gimnastele noastre și să le susținem cu toții în această competiție importantă. Să le transmitem mesaje de încurajare și să le arătăm cât de mult îi apreciem pentru efortul și dedicarea lor. Suntem cu voi, gimnastele noastre!

Etichete: Gimnastica, Campionatele Europene, România, Antalya, OMV Petrom, Campionatele Mondiale, Mariana Bitang, Octavian Bellu, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman, Andreea Preda, Gina Groza Gogean, Camelia Voinea, Corina Moroșan, Ramona Micu, Cătălin Meran, Patrick Kiens, Angela Cacoveanu, Liliana Cosma, competiție, medalii, finanțare, proiect, obiectiv, calificare.

Obiectivul echipei: calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp