Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

România cucerește două medalii în finalele pe aparate la EnBW DTB-Pokal 2023

România a strălucit din nou în lumea gimnasticii, prin performanțele remarcabile obținute la cea de-a 38-a ediție a EnBW DTB-Pokal 2023, unde două gimnaste au reușit să obțină medalii importante în finalele pe aparate.

Anamaria Mihăescu a cucerit argintul la sol, iar Alexandra Monica Florea a urcat pe treapta a treia a podiumului în finala la sărituri, câștigând medalia de bronz. Aceste două reprezentante ale României au demonstrat încă o dată că sunt printre cele mai bune gimnaste din lume, reușind să impresioneze publicul și juriul cu acrobațiile lor spectaculoase și precise.

Performanțele obținute de aceste două gimnaste sunt cu atât mai importante cu cât competiția a fost extrem de puternică, fiind prezentate nume sonore ale gimnasticii mondiale. Cu toate acestea, Anamaria Mihăescu și Alexandra Monica Florea au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor și să demonstreze că România are o tradiție puternică în această disciplină.

În plus, nu trebuie să uităm de celelalte gimnaste ale României care au participat la această competiție și care au reușit să se claseze pe locurile 4 sau 5 în diversele finale pe aparate. Aceste performanțe sunt o dovadă a talentului și a pregătirii deosebite de care beneficiază gimnastele din România.

Este important să menționăm faptul că aceste gimnaste fac parte din programul “Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom, un program care își propune să descopere și să pregătească tinerii talente din România pentru a deveni viitorii campioni ai gimnasticii mondiale.

Felicitări, Anamaria Mihăescu, Alexandra Monica Florea și celelalte gimnaste ale României care au participat la EnBW DTB-Pokal 2023! Sunteți un exemplu pentru tinerii din România și o sursă de inspirație pentru toți cei care vă urmăresc performanțele. Continuați să vă pregătiți cu aceeași dăruire și să ne aduceți bucurii și succese în viitorul apropiat!