Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Premiera în Liga Națională de Rugby: Trofeul Dorian Secuianu va fi decernat în acest weekend

Liga Națională de Rugby va introduce în competiție un nou trofeu începând cu ediția din acest an, denumit “Trofeul Prof. Dorian Secuianu”. Acest trofeu va fi acordat în întâlnirile directe dintre CSM Galați și CS Năvodari, iar în premieră, va fi decernat în partida programată pentru sâmbătă, 6 mai, care va avea loc pe Stadionul Municipal din Galați.

Trofeul transmisibil poartă numele lui Paul Dorian Secuianu, o personalitate marcantă a rugbyului gălățean și național, care a decedat la vârsta de 43 de ani în vara anului trecut. Dorian Secuianu a fost jucător, arbitru, antrenor, expert sportiv la CSM Galați și președinte al Rugby Club Municipal Galați, iar în ultimii ani a ocupat funcția de director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby.

Marius Victor Secuianu, fratele lui Dorian Secuianu și antrenor al clubului CSM Galați, a declarat că acest trofeu reprezintă un omagiu pentru activitatea și implicarea lui Dorian în promovarea și dezvoltarea rugbyului. Trofeul Dorian Secuianu va simboliza memoria și contribuția sa în sufletul celor care fac parte din familia rugbyului gălățean.

În Liga Națională de Rugby se mai decernează și Cupa Bucovinei, un trofeu pus în joc între RC Gura Humorului și Bucovina Suceava. Săptămâna trecută, echipa Gura Humorului a reușit să cucerească acest trofeu, învingând cu scorul de 55-3.