Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Gheorghe Megelea împlinește 69 de ani, prilej pentru Federația Română de Atletism să îi ureze multă sănătate și împliniri

Astăzi sărbătorim un nume mare al atletismului românesc, Gheorghe Megelea, care împlinește frumoasa vârstă de 69 de ani! În această zi specială, Federația Română de Atletism îi transmite cele mai sincere urări de sănătate, fericire și împliniri.

Gheorghe Megelea este un exemplu de perseverență, talent și devotament față de sportul de performanță. Născut la Băile Herculane, Megelea a debutat în atletism la Şcoala Sportivă Reşiţa (1970 – 1973), apoi a continuat să se dezvolte sub îndrumarea unor antrenori de top, precum Daniel Mayer (1970 – 1973) și Alexandru Bizim (1974 – 1976), în proba de aruncarea suliței.

În 1974, Gheorghe Megelea a fost selecționat în lotul olimpic, iar sub îndrumarea profesorului Alexandru Bizim a reușit să doboare recordul național de seniori, care era deținut de antrenorul său însuși, cu un excelent rezultat de 81,21 m. Dar performanța de vârf a venit la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal, unde Megelea a câștigat medalia de bronz, aruncând sulița la o distanță impresionantă de 87,16 m. Data de 16 iulie 1976 a rămas în istoria atletismului românesc drept ziua în care un atlet român a urcat pe podiumul olimpic de premiere.

Pentru realizările sale excepționale, Gheorghe Megelea a fost distins cu titlul de Maestru emerit al sportului și a primit de două ori Ordinul „Meritul Sportiv / clasa a III-a” (în 1976 și 2004). Cariera sa a fost una impresionantă, fiind un exemplu de dedicație și ambiție pentru toți tinerii atleți din România.

În ziua sa de naștere, îi transmitem cele mai calde urări de bine, mulțumindu-i pentru munca sa impresionantă și pentru inspirația pe care a oferit-o întregii generații de atleți din România. La mulți ani, Gheorghe Megelea!