Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Sportivul George Jinga, argint la proba olimpică de schi alpinism la U20

George Jinga, sportivul de la Dinamo București, a câștigat medalia de argint la proba olimpică de schi alpinism U20, devenind vicecampion mondial în disciplina individuală de 12 km cu o diferență de nivel de 1200 de metri.
Performanța a fost realizată la Campionatul Mondial din Boi Taull, Spania, și vine ca o speranță pentru participarea la Jocurile Olimpice din 2026 de la Milano și Cortina d’Ampezzo.
Antrenat de Rareș Manea, Jinga a reușit să urce pe podium și la categoria cadeți, obținând medalia de bronz. Austriacul Nils Oberauer a obținut medalia de aur, iar italianul Davide Sambrizzi a obținut bronzul. Această realizare remarcabilă a sportivului român aduce o contribuție importantă în dezvoltarea schiului alpinismului din România și promovează sportul românesc pe plan internațional.

Dinamo București a anunțat un eveniment istoric pentru sportul românesc: George Jinga a reușit o performanță de excepție, cucerind medalia de argint în proba olimpică de schi alpinism la categoria U20.
Competiția a avut loc în Boi Taull, Spania, iar George Jinga a devenit vicecampion mondial în proba regină a schi-alpinismului, cea individuală de 12 km cu o diferență de nivel de 1200 de metri.

Este remarcabil faptul că sportivul român a excelat într-o probă olimpică, ceea ce îl propulsează ca o speranță importantă pentru echipa de schi alpinism a României la Jocurile Olimpice din 2026, ce vor avea loc la Milano și Cortina d’Ampezzo în perioada 6-22 februarie 2026.

George Jinga a fost pregătit cu succes de antrenorul Rareș Manea, iar performanța sa este cu atât mai valoroasă cu cât sportivul mai deține o medalie de bronz la cadeți.

În finala probei de schi alpinism la U20, austriacul Nils Oberauer a câștigat medalia de aur, iar italianul Davide Sambrizzi a obținut bronzul.
Însă pentru George Jinga, medalia de argint reprezintă un moment de glorie în cariera sa de sportiv de performanță și un pas important către viitoarele competiții internaționale.