Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

George Baltă: Fostul rugbyst transformat în simbol al rezilienței – Liga Sportivilor

#GeorgeBaltă #Reziliență #Rugby #Paralizie #Educație #Inspirație #Luptător #Speranță #Recuperare #ViațăNouă

George Baltă (născut pe 6 martie 1986) este un fost rugbyst și actual alergător de maratoane și ultramaratoane în scaun rulant, cunoscut pentru povestea sa inspirațională și de succes în fața adversității. În 2006, la vârsta de 20 de ani, a suferit un accident grav pe teren, care l-a lăsat paralizat de la piept în jos. În ciuda diagnosticului de paralizie, Baltă a continuat să se implice în sport și să trăiască o viață activă, devenind o sursă de inspirație pentru mulți.

Înainte de accident, George Baltă a jucat la echipa de rugby Olimpia București și era constructor de aeronave business. Accidentul a avut loc într-un meci de pregătire pe 11 martie 2006, când a suferit un traumatism vertebro-medular cervical, luxație anterioară bilaterală C6-C7. Deși prognosticul său inițial era de doar 3 ore de viață, Baltă a reușit să depășească așteptările și să continue să trăiască o viață activă.

Din 2014, George Baltă participă la maratoane și ultramaratoane într-un triciclu adaptat, folosindu-și experiența pentru a inspira pe alții și a deveni un model de succes în fața adversităților. Povestea sa a atras atenția regizorului Tedy Necula, care a decis să creeze un film biografic despre viața lui George, intitulat „Mai departe” (titlu de lucru). Filmul este așteptat să fie lansat în următorul an.

Baltă și-a exprimat recunoștința pentru accident, spunând că acesta a fost „cel mai bun lucru care i se putea întâmpla”, deoarece l-a ajutat să vadă viața într-un mod diferit și să devină o persoană mai bună. El s-a referit și la Mihai Neșu, fostul fotbalist care a trecut printr-un accident similar, apreciind munca sa pentru copiii cu dizabilități de la Oradea.

În prezent, George Baltă continuă să participe la competiții sportive și să inspire pe cei din jurul său, demonstrând că orice obstacol poate fi depășit cu determinare și voință.