Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Echipa României la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023: Tir cu arcul

România a fost prezentă și la edițiile anterioare ale Jocurilor Europene, desfășurate la Baku în 2015 și Minsk în 2019. Cu toate acestea, sportivii noștri nu au reușit să depășească primele runde eliminatorii în competițiile respective. La Minsk 2019, Beatrice Miklos a obținut clasarea pe locul 33 în proba individuală de arc recurbat.

Mario Țîmpu și Mădălina Amăistroaie – Tinere talente care reprezintă România

Pentru JE Cracovia Malopolska 2023, România a mizat pe doi tineri de 20 de ani, Mario Țîmpu și Mădălina Amăistroaie. Mario Țîmpu a obținut biletele pentru Jocurile Europene anul trecut la Campionatele Europene de la München, stabilind în acel moment un nou record național, cu un scor de 665 puncte. Mădălina Amăistroaie, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, și-a asigurat locul în echipa României pentru Jocurile din Polonia datorită rezultatelor excelente obținute în prima rundă a Grand Prix-ului de la Lilleshall din Marea Britanie.

Obiectivul: Calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Disciplina de tir cu arcul la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023 adună la start 128 de sportivi din 30 de țări diferite. Competiția cuprinde opt probe, inclusiv individual feminin și masculin (arc olimpic individual), echipe feminine și masculine (arc olimpic echipe), precum și proba mixtă (arc olimpic echipe mixte și arc compus echipe mixte). Echipa României va concura în trei probe: arc olimpic individual masculin și feminin, precum și arc olimpic echipe mixte.

Una dintre mizele importante ale acestei competiții este obținerea calificării directe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Sportivii care câștigă medalia de aur în probele de arc olimpic individual masculin, feminin și echipe masculin și feminin, precum și în proba de arc olimpic echipe mixte, își asigură biletele olimpice pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

Competiția va fi transmisă în direct la Televiziunea Română

Întrecerile de tir cu arcul din cadrul Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023 vor avea loc în perioada 23 iunie – 29 iunie la Plaszowianka Archery Park din Cracovia. Această competiție spectaculoasă va fi transmisă în direct la Televiziunea Română, oferindu-le fanilor și suporterilor posibilitatea de a urmări evoluția sportivilor noștri și de a le oferi susținerea lor necondiționată.

Echipa României în disciplinele de tir cu arcul se pregătește intens și este determinată să obțină rezultate remarcabile la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023. Cu talentul și dedicarea lor, Mario Țîmpu și Mădălina Amăistroaie reprezintă în mod demn România și vor lupta pentru a cuceri podiumul și a aduce bucurie și mândrie țării noastre. Haideți să le fim alături și să le oferim sprijinul nostru necondiționat în această competiție de excepție!