Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Echipa României de baschet 3×3 impresionează la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Euforia baschetului 3×3 a cuprins România în timp ce echipa feminină a țării noastre s-a impus ca liderul Grupului B la Jocurile Europene din Cracovia Malopolska 2023.

Lideri în teren

Cu două victorii remarcabile în ziua de azi, scorurile strânse de 17-14 împotriva Austriei și 15-13 în fața Germaniei, fetele noastre au demonstrat o forță de neegalat. Sub îndrumarea carismatică a liderului lor, olimpica Sonia Kim, acestea au reușit să transmită încredere și entuziasm colegelor mai tinere: Anamaria Vîrjoghe, Alina Podar și Teodora Manea.

Spirit combativ

Prin apărarea lor exemplară și prin spiritul combativ de-a lungul întregului meci, fetele noastre au făcut o impresie deosebită în echipa Team Romania. Cele două victorii obținute garantează deja calificarea în sferturile de finală.

Următorul meci cu Grecia va fi o bătălie crucială

Ultimul meci din grupa noastră va avea loc vineri, iar adversara noastră va fi Grecia. Această confruntare palpitantă va fi transmisă în direct de TVR, iar toată țara va fi cu ochii pe echipa noastră de baschet 3×3.

Determinare și încredere

„Moralul nostru este la cote înalte, ne-am luptat cu toată energia, iar apărarea noastră a fost temeinică. Vrem să păstrăm această stare și să continuăm să dăm tot ce avem mai bun!” a subliniat cu un zâmbet pe buze Sonia Kim.

Visând la performanță

„Acum începem să visăm, ne propunem să ajungem cât mai sus în această competiție. Cred cu tărie că putem realiza acest lucru!”, a venit replica plină de încredere a tinerei Anamaria Vîrjoghe.

Băieții se confruntă cu provocări

Pe de altă parte, echipa masculină, formată din Aurel Gavriloaia, Vladislav Solopa, Cristian Chițu și Alexandru Coconea, a trecut printr-o zi plină de provocări.

O înfrângere dificilă

În primul lor meci, au fost învinși de Lituania cu scorul de 13-22, iar această înfrângere i-a pus în situație dificilă.

O revenire plină de emoție

Meciul cu Elveția a fost un adevărat roller coaster emoțional: România a condus cu 11-3, dar elvețienii au întors rezultatul și au preluat conducerea cu 13-13.

Victorie în ultimele secunde

În momentul în care tricolorii erau conduși cu 20-19 și timpul se scurgea rapid, Aurel Gavriloaia a reușit să marcheze un coș de două puncte, aducând astfel bucuria galeriei tricolore.

Felicitări! Hai România!