Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Echipa feminină de tenis de masă a României a devenit campioana Europei

Echipa feminină a României a devenit campioana Europei după o victorie strălucitoare împotriva Germaniei, cu scorul de 3-2, în finala Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023!

Un moment de glorie pentru România

Aceasta este cea mai mare performanță obținută vreodată de echipa feminină a României într-o ediție a Jocurilor Europene. În 2019, aceeași echipă a obținut argintul, în urma unei finale disputate împotriva Germaniei.

Performanță remarcabilă în fața unei echipe puternice

Adina Diaconu, sportiva legitimată la Clubul Rapid, a avut un rol esențial în succesul istoric al României în Polonia. Ea și partenera sa, Andreea Dragoman, au format o pereche de dublu învingătoare în primul meci al finalei, obținând o victorie dramatică cu scorul de 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5) împotriva perechii Nina Mittelham/Xiaona Shan.

La masa de joc, Bernadette Szocs a demonstrat reveniri senzaționale! După ce a întors scorul în finala simplului feminin, jucătoarea noastră a contribuit și la victoria echipei României. Bernadette Szocs a arătat o mobilizare exemplară după un start dificil, câștigând cu 3-2 (4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8) împotriva lui Ying Han.

Jucătoarele care au condus România spre aur

Andreea Dragoman a avut o prestație remarcabilă în meciul împotriva jucătoarei Xiaona Shan, medaliată cu bronz european la simplu în 2022. Deși a pierdut cu scorul de 2-3 (11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15), Andreea a arătat o determinare extraordinară și a luptat până la final pentru echipa României.

Cu toate că Elizabeta Samara nu a putut participa în finală din cauza unei accidentări, echipa noastră a dat totul și a obținut o victorie istorică. Felicitări tuturor jucătoarelor și echipei tehnice pentru această performanță extraordinară! Suntem mândri de voi și vă dorim mult succes în viitoarele competiții. Hai România!