Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Descoperirea minunată a jocului de șah: O activitate motivațională pentru elevii din Focșani

Elevii din Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Focșani au avut oportunitatea de a se familiariza cu tainele jocului de șah într-o activitate didactică captivantă desfășurată recent. Evenimentul intitulat „Secretele jocului de șah” a fost organizat în parteneriat cu CSM Focșani 2007 și s-a desfășurat cu succes la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi.

Participare și dedicare

👥 Implicarea și participarea elevilor s-au desfășurat în cadrul programului național didactic „Școala altfel”. Această inițiativă are scopul de a dezvolta competențele de învățare și abilitățile socio-emoționale ale elevilor din școli. Activitatea a fost deschisă atât pentru cei care își făceau primii pași în acest domeniu, cât și pentru cei care aveau deja cunoștințe avansate despre jocul de șah.

Recunoașterea efortului

🏆 La finalul evenimentului, toți participanții au fost răsplătiți cu diplome de apreciere din partea școlii, o modalitate minunată de a le încuraja pasiunea și implicarea în această activitate fascinantă.

Deschiderea minții

ℹ️ Într-un sens mai larg, activitățile sportive joacă un rol esențial în promovarea sănătății fizice și mentale a copiilor și tinerilor, contribuind la dezvoltarea abilităților precum concentrarea, coordonarea, rezistența și încrederea în sine. Jocul de șah este recunoscut pentru beneficiile sale cognitive, îmbunătățind memoria, abilitățile de analiză și capacitatea de a lua decizii înțelepte.

Beneficiile jocului de șah

🎯 Astfel de activități neconvenționale și inovatoare pot fi o sursă de motivație și interes pentru elevi, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele într-un mod mai eficient. Astfel, acestea contribuie la creșterea implicării lor în procesul de învățare și la dezvoltarea lor pe multiple planuri, într-un mod natural și captivant.

📌 Această activitate didactică de cunoaștere a jocului de șah, organizată de Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Focșani și CSM Focșani 2007, reprezintă o inițiativă lăudabilă care promovează un sport benefic pentru sănătatea și dezvoltarea cognitivă a elevilor, într-un mod inovator și captivant pentru aceștia.