Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Rapid denunță hărțuirea susținătorilor CSM împotriva fanilor Rapid și afirmațiile insultătoare ale Cristinei Neagu, cerând respect din partea ambelor părți. Cristina Neagu, de patru ori jucătoare de handbal a anului la nivel mondial, a fost ținta unor insulte din partea suporterilor Rapid după fiecare gol marcat. Federația Română de Handbal și CSM București au condamnat vehement acțiunile fanilor Rapidului. În răspuns, CS Rapid susține că controversa a fost artificial amplificată, având în vedere că Cristina Neagu a insultat constant echipa Rapidului. Cristina Neagu este acuzată că a provocat furia fanilor cu afirmațiile ei insultătoare la adresa Rapidului.

Clubul CS Rapid își dorește să-și exprime punctul de vedere cu privire la cazul care a devenit public: cazul „Galeria Rapid vs Cristina Neagu”. Clubul precizează că termenul „suporter al fotbalului Rapid” este folosit cu conotații peiorative, implicând faptul că a fi suporter al fotbalului este un defect sau o ocupație rușinoasă. Clubul susține că nu există noțiunea de suporter al unui sport, ci doar de suporter al unui club sau echipe. Clubul recunoaște și apreciază contribuția suporterilor Rapid la bugetul clubului și la spectacolul sportiv. Clubul evidențiază, de asemenea, faptul că meciurile recente dintre Rapid și CSM au fost un abuz asupra suporterilor Rapid și i-au discriminat.

Cu toate că aceste meciuri au fost evenimente publice organizate de instituții publice, suporterii Rapidului au fost abuzați și discriminați de măsurile organizaționale ale clubului-gazdă. De exemplu, distribuirea biletelor către oficialii Rapidului a fost întârziată și ostilă. Acestea au fost livrate cu doar câteva ore înainte de începerea meciurilor, încălcând orice protocol. În plus, suporterii Rapidului au fost plasați într-un colț al sălii în timpul celui de-al doilea meci, în timp ce tribuna SUD a fost goală.