Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Campionii de alergare pe sosea: rezultatele celei mai recente competiții naționale.

Madalina Florea si Dragos Pop castiga Campionatul National de alergare pe sosea 10 km

Campionatul National de alergare pe sosea 10 kilometri s-a desfasurat in cadrul concursului „Legal Half Marathon” si a adunat la start sute de alergatori. Madalina Florea, reprezentanta CSM Sighisoara, a reusit sa castige proba feminina cu un timp de 33 de minute si 34 de secunde, devenind astfel campioana nationala. Pe locurile urmatoare s-au clasat Adela Baltoi (ACS Sportul Feroviar/CSM Caransebes) si Madalina Sarbu (CSM Raraul Campulung Moldovenesc), obtinand astfel medaliile de argint, respectiv bronz.

La proba masculina, Dragos Pop de la LPS Cluj Napoca a fost cel mai rapid alergator, reusind sa parcurga traseul in 30 de minute, 10 secunde si 28 de sutimi, si obtinand astfel titlul de campion national. Pe locurile doi si trei s-au clasat Stefan Iulius Gavril (CSM Cluj Napoca) si Laviniu Madalin Chis (CSM Craiova).

De asemenea, la concursul „Legal Half Marathon” s-a desfasurat si o proba de semimaraton, unde Gheorghita Vitalie din Republica Moldova a fost cel mai rapid alergator, ajungand primul la linia de finish cu un timp de 1:10:24. La feminin, prima a fost Mihaela Nunu cu un timp de 1:29:03, urmata de Alexandra Cotenciu si Gabriela Popescu.

Este important de mentionat ca astfel de evenimente sportive au o importanta semnificativa in imbunatatirea calitatii vietii, contribuind la promovarea unui stil de viata activ si sanatos. In acelasi timp, finantarea din partea sponsorilor este esentiala pentru sustinerea si dezvoltarea ONG-urilor care organizeaza astfel de evenimente, care au un impact pozitiv asupra societatii si reprezinta o forma de responsabilitate sociala.