Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Campionatul European Under19 de Canotaj: România strălucește cu 5 medalii

România a strălucit la Campionatul European Under19 de Canotaj din Franța, aducând acasă nu mai puțin de 5 medalii. Tinerii canotori din Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori au demonstrat talentul și determinarea lor, câștigând două medalii de aur și trei de argint pe lacul de la Brive-la Gaillarde.

Aur și argint pentru tinerii canotori români în Franța

Aurul a fost câștigat în două probe deosebit de importante. Echipajul feminin de 8+1 (JW8+) format din Eugenia Daniela Robitu, Irina Lucia Andreea Despa, Georgiana Blanariu, Ioana Ruxandra Pascovici, Adina Alexandra Florea, Andreea Bianca Marin, Narcisa-Florentina Negura, Denisa Cristina Ailincai și Iuliana Irina Cantoriu a dominat competiția și a urcat pe treapta cea mai înaltă a podiumului. De asemenea, echipajul feminin de patru plus unu rame (JW4+), alcătuit din Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tovodariu, Irina Lucia Andreea Despa, Iuliana Isabela Boldea și Bianca Camelia Ifteni, a strălucit prin performanța sa excepțională.

Performanțe de excepție în diverse probe și categorii de echipaje

De asemenea, sportivii români au adus trei medalii de argint în diverse probe. Echipajul masculin de 8+1 (M8+) format din Darius Florin Simion, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Stefan Cobzaru, Tinel Nicusor Muresan, Andrei Alexandru Alexa, Alexandru Nedelcu, Stefan Bogdan Moales, Constantin Filip și Catalin Nicolae Catoiu s-a remarcat prin determinarea și forța sa, obținând un rezultat impresionant. Echipajele de patru rame masculin (JM4-) alcătuit din Sebastian Alexandru Tasca, Antonel Avacaritei, Silviu-Marian Dumitru și Mateus Simion Cozminciuc și de patru plus unu rame masculin (JM4+) format din Darius Florin Simion, Alexandru Nedelcu, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Filip și Stefan Bogdan Moales, au completat medaliile de argint pentru România.

Felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor implicați în aceste reușite deosebite! Performanțele voastre remarcabile reprezintă rezultatul unei munci grele, dedicării și pasiunii pentru sport. Sunteți adevărați campioni și aduceți onoare țării noastre!

România a ocupat un loc de frunte în clasamentul pe medalii, cu 2 medalii de aur și 3 de argint. Italia s-a clasat pe primul loc cu 7 medalii de aur, 2 de argint și 4 de bronz, urmată de Turcia cu 2 medalii de aur și 1 de argint. Aceste rezultate demonstrează nivelul înalt al canotajului românesc și continuitatea succesului în această disciplină sportivă.

Felicitări României pentru reprezentarea de succes și pentru performanțele excepționale obținute la Campionatul European Under19 de Canotaj! Sunteți o sursă de inspirație pentru tinerii canotori și un exemplu de excelență și determinare în sportul de performanță. Continuați să străluciți și să ne faceți mândri de voi!