Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Alina Rotaru-Kottmann: Între Perseverență și Performanță – Drumul Spre Paris 2024

Alina Rotaru-Kottmann, una dintre cele mai strălucite atlete ale României din ultima perioadă, este pregătită să își adauge un nou capitol impresionant în cariera sa sportivă. La 30 de ani, cu o medalie mondială de bronz obținută anul trecut, Alina se pregătește să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Performanțele sale remarcabile și determinarea de fier au transformat-o într-un simbol al excelenței și al tenacității.

Începuturile și Evoluția în Atletism

Parcursul Alinei în lumea atletismului a început la vârsta fragedă de 7 ani. „Totul a început ca o joacă,” își amintește ea, dar joaca s-a transformat rapid într-un vis puternic de a ajunge la Jocurile Olimpice, vis care s-a împlinit. Primii pași în atletism au fost marcați de numeroase competiții pentru juniori, unde Alina a cucerit medalii la Campionatul Mondial, Festivalul Olimpic de Tineret și Jocurile Olimpice de Tineret.

Specializată pe săritura în lungime, Alina a excelat și la nivel de seniori, obținând aurul la Universiada de la Taipei și, cel mai recent, bronzul la Mondialele din Budapesta. Performanța sa din august 2023, când a sărit 6,88 metri și a adus prima medalie pentru România după o pauză de 14 ani, a fost un moment de mândrie națională și o dovadă a talentului său excepțional.

Drumul Spre Paris 2024

În prezent, Alina se pregătește intens pentru a participa la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din cariera sa, după Rio și Tokyo. În interviul exclusiv acordat pentru Eurosport.ro, ea a vorbit despre visul său olimpic și despre ce ar însemna pentru ea să urce pe podiumul de la Paris. „O medalie la Jocurile Olimpice ar fi un vis împlinit, e visul oricărui sportiv,” mărturisește Alina.

După bronzul neașteptat de la Budapesta, Alina rememorează acel moment unic: „Pe moment am știut că a fost o săritură bună, mult mai bună decât celelalte… A fost un moment unic în care am și râs, am și plâns.” Această experiență a consolidat încrederea Alinei și a determinat-o să se pregătească cu și mai multă pasiune și dedicare pentru Paris 2024.

Maturitatea și Încrederea în Forțele Proprii

Alina abordează Jocurile Olimpice de la Paris cu o maturitate sportivă remarcabilă. „Mă simt mult mai sigură pe mine în concursuri,” spune ea. Această ediție a Jocurilor Olimpice este specială pentru Alina nu doar pentru că este mai aproape de casă, dar și pentru că familia și soțul ei vor fi alături de ea, ceea ce adaugă un plus de motivație și emoție.

Pregătirea Alinei pentru Jocurile Olimpice este riguroasă și bine planificată. „Concursurile care vor fi înainte de Paris 2024 vor fi de antrenament… Cel mai important în anul acesta și absolut totul se bazează doar pe luna august,” explică ea. Această abordare strategică reflectă profesionalismul și angajamentul său de a atinge cele mai înalte culmi ale performanței sportive.

Speranțe și Visuri Olimpice

România nu a mai câștigat o medalie olimpică la săritura în lungime de 40 de ani, iar Alina este determinată să spargă această barieră. „Pentru asta mă antrenez în fiecare zi, ca în momentul acela, în ziua aceea din august, să fie cea mai bună,” afirmă ea. Visul de a atinge o săritură de 7 metri la Paris este unul care ar putea să îi aducă nu doar o medalie, ci și recunoașterea la nivel mondial.

Alina Rotaru-Kottmann este nu doar o atletă de excepție, ci și o inspirație pentru tinerii sportivi din România și din întreaga lume. Determinarea, perseverența și performanțele sale remarcabile sunt dovada vie că, indiferent de provocări, visurile pot deveni realitate prin muncă asiduă și dedicare totală.