Liga Sportivilor

Echipajul pentru performanță

Alin Alexuc performanța remarcabilă la Turneul Ranking Series „Ibrahim Moustafa” din Alexandria

Alin Alexuc, campionul român care a câștigat medalia de bronz la categoria 130 kg la Campionatele Mondiale de Lupte Greco-Romane de la Belgrad în septembrie 2022, a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni sportivi ai lumii, devenind lider mondial în categoria sa de greutate.

Performanța sa remarcabilă la Turneul Ranking Series „Ibrahim Moustafa” din Alexandria, Egipt, unde a câștigat medalia de argint, a fost suficientă pentru a-l propulsa pe prima poziție în clasamentul mondial. Este demn de menționat că sportivul român a reușit să își impună autoritatea în fața unor adversari foarte puternici, demonstrând astfel că are o forță de caracter remarcabilă.

În plus, întreaga echipă de luptători români care a participat la turneul din Egipt a avut o performanță excelentă, obținând cinci medalii în total: 1 aur, 1 argint și 3 bronz. Iakub Shikhdzhamalov a câștigat medalia de aur în categoria sa de greutate (74 kg), în timp ce Răzvan Arnăut (60 kg) și Mihai Denis (55 kg) au reușit să câștige medaliile de bronz.

În plus, Andreea Beatrice Ana a reușit să obțină medalia de bronz la categoria feminină de 53 kg, demonstrând că echipa de luptători români are talent și în ceea ce privește competițiile feminine.

Este important de menționat și faptul că mai mulți membri ai echipei românești au urcat în clasamentul mondial, inclusiv Alexandra Anghel (72 kg) și Alina Grigore Vuc (50 kg), care se află acum în Top 5 al clasamentului mondial. Este o adevărată onoare pentru România să aibă astfel de sportivi de excepție, care reprezintă țara noastră cu mândrie și dedicație.